O tânără care a crescut într-o casă de copii a reușit să-și îndeplinească visul de a deține o locuință.
Cosmina Varga a fost adusă la Casa de Tip Familial din Vingard, comuna Șpring, județul Alba, la vârsta de doar trei ani.
Acolo a crescut, a devenit majoră și a ales să rămână pentru a lucra și a ajuta alți copii orfani.
Familia preotului care administrează Casa de Tip Familial și ceilalți copii alături de care a crescut au devenit familia ei.
În anul 2016, Cosmina a fost angajată pentru a avea grijă de copiii din aceeași casă în care ea însăși a crescut.
„Pe Cosmina o cunosc de când era mică și rar am întâlnit o fată ca ea. Este în grija preotului Ioan din Vingard și a doamnei preotese din anul 1999, de când avea 3 ani și jumătate, ei fiind pentru ea „mami” și „părintele”. Cei 13 copii de la Casa de Copii Vingard i-au fost familia și mereu a fost mândră de asta.
Pentru noi toți este o lecție
Dacă majoritatea tinerilor de vârsta ei se bucură de sprijinul financiar al părinților, Cosmina a învățat să se descurce și să fie responsabilă de mică. Ascultătoarea și harnică, ordonată și atentă la nevoile celor din jur, in anul 2016, când nu ar fi putut pleca departe de cei dragi, a fost angajată de părintele și are grijă de copilașii de la Casa de Copii Vingard”, spune primarul din Șpring, Iulia Stănilă, cu referire la situația Cosminei, potrivit Ziare.com
Cel mai mare vis al Cosminei, care a împlinit recent 28 de ani, a fost însă să-și cumpere o casă. A strâns bănuț cu bănuț, iar anul acesta a reușit să își cumpere locuința mult dorită, chiar lângă Casa de tip Familial din Vingard.
„A muncit și în timpul liber pentru a face economii, a strâns leu cu leu și cu ajutorul lui Dumnezeu anul acesta visul ei s-a împlinit, cumpărându-și o căsuță fix lângă casa de copii. Ești fata pe care nu am văzut-o niciodată tristă, indiferent de circumstanțe. Să nu te schimbe nimic! Ești un model de om! Suntem mândri de tine, toți!”, a mai precizat primărița din Șpring.
Casa de tip Familial din Vingard a fost înființată în anul 1999 și are o capacitate de 16 locuri. Este coordonată de pr. Stănilă Ioan și funcționează în parteneriat cu DGASPC Alba și este administrată de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Vingard”.