Ludovic Orban, fostul premier, a declarat într-un interviu acordat postului Digi24 că nu este supărat că s-a amânat rotativa guvernamentală, având în vedere că coaliția actuală formată din PSD, PNL și UDMR este caracterizată de o instabilitate continuă. El a exprimat indiferență față de Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, afirmând: „Ce mi-e Ciucă, ce mi-e Ciolacu?”. Ludovic Orban este în prezent președintele partidului Forța Dreptei.
Declarația lui Ludovic Orban
„O coaliție bezmetică, care este într-o permanentă suceală, nu rotativă. Că nu mai fac rotativa nu este nicio supărare, că ce mi-e Ciucă, ce mi-e Ciolacu? E unul și același lucru. Ba chiar, din punctul meu de vedere, predarea guvernării către un premier PSD este un act incalificabil pentru o formațiune politică de centru dreapta, liberală, care trebuia să fie polul de dreapta din România și principalul adversar al urmașului Partidului Comunist”, a afirmat Ludovic Orban, la Digi24.
Ludovic Orrban spune că sunt „absolut șocante” declarațiile guvernanților, care diferă de la zi la zi.
„Ce este absolut șocant e schimbarea de la o zi la alta a declarațiilor, inconsecvența asta. Cum să declari miercuri că îți depui demisia vineri și după aia să spui vineri că nu o mai depui? Cum să declari tu, Ciolacu, că tu o sa îți iei răspunderea pe tema pensiilor speciale și după aia să spui că întâi să rezolve Ciucă problema grevei și a pensiilor speciale și după aia preiei tu guvernarea? Cum să zici tu, Iohannis, că trebuie ca rotativa să meargă sticlă și după să spui că nu se mai face rocada? E ceva de noaptea minții”, a adăugat el.
Ludovic Orban: Greva din Educație e provocată de Guvern, nu de profesori sau sindicate.
„Declarațiile astea toate sunt date după ce a început greva din Educație. Greva aceasta a fost pur și simplu provocată de Guvern. Guvernul este cel care, după prezentarea României Educate, a venit cu proiectele de lege ale Educației și ei au spus că vor crește salariile profesorilor, plecând de la salariul de debutant, echivalent cu salariul mediu pe economie, astfel încât să atragă absolvenții de învătățmânt superior către sistemul de educație
Tu spui un an de zile, te angajezi la asta, iar când se dezbate legea în Parlament, am ajuns noi, opoziția, să depunem amendamente ca să readucem de la 15%, cât au trecut în proiectul legii, la 18% cât aveau în programul de guvernare, finanțarea educației și să reintroducem articolul, pe care tot ei l-au scos, care garanta creșterea salariilor profesorilor. Ei au votat împotriva acestor amendamente”, a explicat Orban.